Club Brugge-middenvelder Vanaken scoort punten: ‘In de eerste helft heerste hij’

Club Brugge-middenvelder Vanaken scoort punten: ‘In de eerste helft heerste hij’

09-10-2020 10:12
47

De Rode Duivels speelde 1-1 gelijk tegen Ivoorkust. Bondscoach Roberto Martinez bracht een onuitgegeven elftal aan de aftrap. Volgens Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad scoorde Club Brugge-middenvelder Hans Vanaken punten.

De Rode Duivels maakten niet veel indruk, maar volgens Vandewalle was Vanaken wel één van de sterkhouders. Vooral in de eerste helft speelde de middenvelder van Club Brugge goed. ‘Zo scoorde Hans Vanaken, voor wat het waard is, toch punten. Vooral in de eerste helft heerste de spelverdeler, positioneel wat lager op het veld dan gebruikelijk, zoals hij dat ook doet bij Club Brugge. Nauwelijks een slechte pass, altijd aanspeelbaar en een goede voortzetting.’

‘Het zorgde niet voor veel doelgevaar, maar het moet Martinez toch geruststellen dat Vanaken in deze vorm en met deze maturiteit een speler is op wie je kan rekenen. Als hij bij het A-elftal zijn aangeboren schroom kan afgooien, zal hij ook daar zijn stempel kunnen drukken. Voor alle duidelijkheid: aan Kevin De Bruyne kan hij natuurlijk niet tornen, maar de vierde centrale middenvelder naast De Bruyne, Witsel en Tielemans kan hij wel worden. Praet is daar zijn concurrent’, klinkt het.