Anderlecht met financiële zorgen: Bij Coucke vloog het geld uit ramen en deuren

Anderlecht met financiële zorgen: "Bij Coucke vloog het geld uit ramen en deuren"

09-10-2020 08:15 Laatste update: 08:21
47

RSC Anderlecht kampt met financiële kopzorgen, zeker nu de beoogde kapitaalsverhoging er niet komt. De club moest noodgedwongen Jérémy Doku verkopen. Dimitri Thijskens, financieel expert bij Het Nieuwsblad, weet dat niet enkel het vorige bestuur de schuldigen zijn.

Zo heeft Marc Coucke een groot aandeel gehad in de malaise van Anderlecht. "Op het moment dat Coucke de club overnam was het al duidelijk dat het steeds moeilijker werd om de gaten dicht te rijden. Er stonden Coucke in principe drie dingen te doen: eerst de schulden aanzuiveren, daarna knippen in de kosten en dan pas investeren in de ploeg. Maar Coucke begon met het laatste: het geld vloog de ramen en deuren uit."

De lonen voor spelers als Vincent Kompany, Adrien Trebel, Samir Nasri en co waren niet min. "Het probleem dat er al was - een heel zwakke financiële basis -, werd door Coucke nog groter gemaakt, net zoals hij dat eerder bij Oostende al had gedaan. Met verkooppraatjes werd de situatie rooskleuriger voorgesteld, waardoor paars-wit jaren is teruggeslingerd in de tijd", is Thijskens streng voor de leiding bij Anderlecht.