Super Eagle Dessers: ‘Deze ploeg kan grootse dingen bereiken met hem’

Super Eagle Dessers: ‘Deze ploeg kan grootse dingen bereiken met hem’

09-10-2020 12:00 Laatste update: 10-10-2020 08:00
3

Hij heeft er lang op moeten wachten maar vrijdagavond is het waarschijnlijk zover, het debuut van Cyriel Dessers voor Nigeria. Bij Genk wil het nog niet helemaal lukken voor Dessers, maar in Nigeria verwachten ze veel van de spits. Dat ondervond VoetbalPrimeur.be in een exclusief gesprek.

Een vriendschappelijke wedstrijd tegen Algerije moet het decor worden voor de start van de internationale carrière van Dessers. Een debuut dat al heel lang in de lucht hing, het coronavirus gooide echter lange tijd roet in het eten. Nu lijkt Dessers dan toch de kans te gaan krijgen om zich te bewijzen bij de iconische Super Eagles.

‘Hij staat eigenlijk al in de belangstelling sinds zijn doorbraak bij Heracles, dat is wanneer veel Nigerianen hem zijn beginnen volgen. Normaal had hij toen ook zijn debuut gemaakt, het virus besliste er anders over’, vertelt Andrew Randa, Nigeriaans voetbaljournalist voor onder meer Naija Football.

Tegen Algerije krijgt Dessers de kans om het Nigeriaanse volk te overtuigen van zijn kunnen, de verwachtingen liggen hoog gespannen. ‘Ik verwacht veel van hem. Victor Osimhen is natuurlijk de belangrijkste aanvaller, maar daarachter vechten Dessers en zijn ploegmaat Paul Onuachu voor een plekje. In een 4-4-2 en zeker in een 4-3-3 zal hij zeker en vast speeltijd kunnen vergaren’, aldus Randa.

Als Dessers weet te overtuigen liggen er alvast mooie vooruitzichten in het verschiet. De ambities in het elftal zijn torenhoog. ‘Deze groep gaat grootste dingen presteren. Op het afgelopen WK misten we de tweede ronde maar op een haar, op de Afrika Cup geraakten we tot in de halve finales. De kwalificatie voor het WK in Qatar is een belangrijke doelstelling en Dessers kan een belangrijke pion worden om dat te bewerkstellen’, vervolgt de Nigeriaan.

Tot slot moet Dessers zich zeker geen zorgen maken over een tekort aan aandacht in Limburg. KRC Genk is razend populair onder de Nigeriaanse voetbalsupporters. ‘We volgen de ploeg van nabij en dat is niet enkel omdat er nu twee Nigerianen spelen. Toen Wilfred Ndidi nog in Genk speelde is de club erg populair geworden, dat is ook na zijn vertrek niet meer verandert’, vertelt Randa.