Experimenteel België komt niet verder dan gelijkspel tegen Ivoorkust

08-10-2020 22:35 Laatste update: 22:47
114

België heeft donderdagavond niet kunnen winnen tegen Ivoorkust. In een saaie wedstrijd werd het openingsdoelpunt van Batshuayi uitgeveegd door een penalty van Kessié

In de eerste helft viel er weinig te beleven in het Koning Boudewijnstadion. De Rode Duivels eisten de bal en probeerden aan te vallen via de flanken, met Saelemaekers op rechts en vooral Castagne op links, maar veel gevaar kwam er niet. De beste kans was voor Batshuayi, die na een knappe actie een voorzet van Trossard niet kon benutten.

Pas na goed een half uur kwam Ivoorkust een beetje opzetten, al was dat zonder Mignolet echt te bedreigen. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Ivoorkust was gewoon de betere ploeg, maar net op dat moment zorgde Batshuayi voor de verlossing. Vanheusden zette de actie op, Saelemaekers zorgde voor de perfecte voorzet en Batshuayi scoorde in twee tijden.

De Belgen drongen nog even aan na het openingsdoelpunt, maar lieten het tempo nadien toch weer zakken. Het wedstrijdniveau ging steeds verder naar beneden en de vele wissels haalden het tempo helemaal uit de wedstrijd. Maar in het slotkwartier schoot Ivoorkust toch wakker. Invaller Van Crombrugge moest uitpakken met een geweldige beenreflex op een schot van Pépé.

Ivoorkust bleef proberen en werd vijf minuten voor affluiten beloond voor de inezt. Bornauw trok Zaha tegen de grond in de zestien. Kessié zorgde vanaf de stip voor de gelijkmaker. Het korte slotoffensief van de Rode Duivels leverde niets meer op: 1-1 was de eindstand na een makke wedstrijd.