UPDATE: 'Physical coach is de volgende op het coronalijstje bij Anderlecht'

UPDATE: 'Physical coach is de volgende op het coronalijstje bij Anderlecht'

08-10-2020 20:12 Laatste update: 13-10-2020 18:41
33

Anderlecht had normaal gezien zaterdag een oefenwedstrijd moeten spelen tegen Borussia Dortmund, maar die wedstrijd werd afgelast door positieve coronatesten bij beide ploegen. Bij Anderlecht zou Ognjen Vranjes de speler zijn die positief heeft getest.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Bij Anderlecht kregen al verschillende spelers af te rekenen met Corona. Onder andere Michel Vlap, Yari Verschaeren, Peter Zulj en Mohammed Dauda liepen het virus op. De besmetting van Vranjes kan dus moeilijk een verrassingen worden genoemd, maar komt wel op een vervelend moment voor Anderlecht en coach Vincent Kompany.

Vranjes moet immers sowieso in quarantaine en mist dus mogelijk de eerstvolgende wedstrijd van Anderlecht na de interlandbreak. Kompany heeft momenteel niet veel verdedigers ter beschikking. Vranjes werd al gerehabiliteerd na de blessure van Elias Cobbaut. Derrick Luckassen is geen toondbeeld van zekerheid en Matt Miazga is pas enkele dagen bij de club.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Ognjen Vranjes twijfelachtig is om na de interlandbreak weer in acit ete komen voor RSC Anderlecht. Zondag staat OHL op het programma, maar coach Vincent Kompany zal oplossingen moeten zoeken. Vranjes blijft in quarantaine. Gisteren was er ook een positieve coronatest bij de sportieve staf.

Update 18u41: Het Nieuwsblad weet welk lid van de technische staf positief getest heeft op corona. Het gaat om Bram Geers, de physical coach van paars-wit. Die zal nu voor minstens een week in quarantaine moeten gaan. Overigens is HNB er zeker van: Vranjes doet dit weekend niet mee tegen Oud-Heverlee Leuven.