Bevestiging vanuit Milaan: Nainggolan legt positieve coronatest af

Bevestiging vanuit Milaan: Nainggolan legt positieve coronatest af

08-10-2020 17:47 Laatste update: 09-10-2020 12:14
4

Ook in de Serie A wordt weer volop gevoetbald, al loert het coronavirus natuurlijk nog steeds om de hoek. Internazionale heeft op een week tijd vier besmettingen te slikken gekregen. Radja Nainggolan behoort tot dat ongelukkige kwartet.

La Gazzetta dello Sport weet dat een test van de oud-Rode Duivel donderdag positief is teruggekeerd. Datzelfde lot is collega Roberto Gagliardini beschoren. Bij Inter zijn het niet de eerste positieve gevallen, want eerder deze week sprong het licht ook al op rood bij Milan Skriniar en Alessandro Bastoni. Normaal gezien moeten zij alle vier voor twee weken in quarantaine.

Dat betekent ongetwijfeld een domper voor trainer Antonio Conte, die met Inter op niets minder dan de Scudetto mikt dit jaar. Gagliardini, Bastoni en Skriniar zijn belangrijke pionnen binnen die ambitie. Bij Nainggolan ligt dat enigszins anders.

De Antwerpenaar wilde eigenlijk graag aan de slag blijven bij Cagliari, waar hij vorig seizoen op huurbasis speelde. Die club had echter onvoldoende geld om hem definitief over te nemen. Daarom bleef Nainggolan toch bij Inter. Of hij echt in de plannen van Conte past, is moeilijk te zeggen. Eind september mocht Il Ninja al vijftien minuten invallen tegen Fiorentina (4-3).

Update: Inter heeft nu ook zelf bevestigd dat Nainggolan besmet is met het coronavirus.