'Lyon was bereid om Memphis voor 8 miljoen aan Barcelona te verkopen'

'Lyon was bereid om Memphis voor 8 miljoen aan Barcelona te verkopen'

08-10-2020 17:38
4

Olympique Lyon was bereid om Memphis Depay voor acht miljoen euro plus variabelen te laten gaan. Op die manier zou Barcelona aan de financiële regels van La Liga kunnen voldoen, maar uiteindelijk bleek dat een transfer het salarisplafond van Barça zou aantikken.

Aan het begin van de onderhandelingen vroegen de Fransen nog minstens 25 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen, maar afgelopen maandag ging Lyon akkoord met zeventien miljoen euro minder. Dat weet El Mundo Deportivo. De club wilde Memphis wel verkopen aan Barcelona omdat hij nog een contract voor één seizoen heeft in het Groupama Stadium.

Barcelona en Lyon waren dus akkoord over een transfersom van acht miljoen euro plus variabelen, maar de deal ging niet door na ingrijpen van La Liga. Het bedrag bleek niet het probleem te zijn, maar het salaris dat Memphis zou gaan verdienen wel. Daarmee zou Barcelona boven het salarisplafond uitkomen.

Om de transfer rond te krijgen probeerde de club ook Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti en Jean-Clair Todibo voor veel geld te verkopen. Daar slaagden de Catalanen niet in en mede daardoor konden de salariskosten in Camp Nou niet gedrukt worden voor de komst van Memphis.