Twaalftal ontbreekt op Europese lijst van Antwerp: 'Moet pijn doen bij De Pauw'

Twaalftal ontbreekt op Europese lijst van Antwerp: 'Moet pijn doen bij De Pauw'

08-10-2020 16:52
4

Royal Antwerp FC treedt straks voor het eerst in haar geschiedenis aan in de groepsfase van de Europa League. Aangezien de club in het slot van de transfermercato nog flink wat nieuwkomers in huis haalde, was het geen sinecure om een Europese lijst af te geven aan de UEFA. Uiteindelijk heeft Ivan Leko toch 21 namen behouden.

Op een kern van 33 spelers betekent dat dat een dozijn haar Europese ambities al mag opbergen. Het gaat om Davor Matijas, Junior Pius, Lee Jae-Ik, Moustapha Avadongo, Dragan Lausberg, Nill De Pauw, Louis Verstraete, Alexis De Sart, Sander Coopman, Ivo Rodrigues, Didier Lamkel Zé en Guy Mbenza. Velen van hen kwamen dit seizoen nog niet in actie, dus voor hen zal de niet-selectie geen verrassing zijn.

Het Nieuwsblad ziet echter twee jongens die wél ontgoocheld zullen zijn. Nill De Pauw is de eerste. 'Dat moet pijn doen', schrijft de krant. 'Boordevol ambitie teruggekeerd naar België, om net als bij Lokeren nog eens Europees te spelen. In zeven van de acht matchen dit seizoen deed hij mee. Alleen was dat om de blessure van Buta op te vangen en stond hij dus op een voor hem ongewone positie. Hij heeft zich niet echt kunnen bewijzen en valt er door al die deadline transfers dus naast. Zuur. Maar wie had dan plaats moeten ruimen? Eventueel Boya, maar verder?', klinkt het.

Game over voor Zé?
'En dan is er Lamkel Zé', haalt Het Nieuwsblad nog een tweede opvallende afwezige aan. 'De Kameroener raakte niet meer weg en dreigt nu het vijfde wiel aan de wagen te worden. Met de komst van Ampomah, Lukaku en Benavente hoeft Leko niet meer uit noodzaak naar hem terug te grijpen. Dat blijkt nu ook, door zijn afwezigheid op de lijst. Hij is trouwens ook nog Europees geschorst, na zijn fratsen tegen AZ. Net als Mbokani, die sowieso de eerste match in Bulgarije mist.'