Löw: 'Hij heeft er alles aan gedaan om Chelsea te verlaten, het EK is belangrijk'

Löw: 'Hij heeft er alles aan gedaan om Chelsea te verlaten, het EK is belangrijk'

08-10-2020 15:30
1

Antonio Rüdiger komt niet meer voor in de plannen van Chelsea-trainer Frank Lampard, maar de Duitse bondscoach Joachim Löw ziet het nog altijd zitten in de centrale verdediger. Volgens Löw heeft Rudiger er de laatste week alles aan gedaan om een nieuwe club te vinden.

"Hij had dit weekend drie of vier opties, maar helaas is daar niets uitgekomen", begint Löw op een persconferentie. Rüdiger mag net als een groot aantal andere spelers weg bij Chelsea, nadat The Blues de selectie afgelopen zomer flink versterkten met nieuwe spelers.

Ondanks het feit dat Rüdiger het aankomende halfjaar weinig aan spelen toe zal komen, houdt de Duitse bondscoach vertrouwen in de verdediger. "Hij heeft zich gevestigd als een internationale topspeler. Qua atletisch vermogen, dynamiek en duelkracht houdt hij ook zonder wedstrijdtraining enkele weken zijn topniveau vast."

Löw betreurt de situatie, maar denkt dat het in de winterstop goed gaat komen. "Hij heeft van alles geprobeerd om Chelsea te verlaten, want het EK is erg belangrijk voor hem." Woensdagavond speelde Rudiger met Duitsland een vrienschappelijke interland tegen Turkijke. De weddstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.