Boskamp kiest de volgende defensie bij de Rode Duivels en opvolger van Kompany

Boskamp kiest de volgende defensie bij de Rode Duivels en opvolger van Kompany

08-10-2020 10:30
13

De Rode Duivels zitten met een Gouden Generatie die stilaan aan zijn laatste jaren bezig is. Onder andere Vincent Kompany nam al afscheid van het profvoetbal. Zit er ook een opvolger in de wachtkamer?

Volgens Johan Boskamp is er maar één speler die Kompany kan opvolger als leider bij de Rode Duivels. "Zinho Vanheusden", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Die heeft het spel voor zich, dat is een prater op het veld. Dat heb je nodig", geeft de Nederland aan.

"Dan kijk ik weer naar Kompany: 'Vince' kon slecht spelen, maar hij speelde wél goed voor de ploeg. Ik had Vanheusden al een jaar geleden bij de nationale ploeg verwacht. Omdat hij die uitstraling heeft: 'Kus allemaal mijn kl*ten'. Hij durft gasten tot de orde roepen, dat doet hij ook bij de beloften. Daarom hebben ze hem ook aanvoerder gemaakt bij Standard. Maar zolang Toby en Jantje daar achteraan staan, komt hij er niet in", aldus Boskamp.

De defensie
Wie staat er dan nog achterin na het pensioen van Alderweireld en Vertonghen? "Denayer en Vanheusden zeker. Bornauw kan een alternatief zijn. Ik heb Keulen pas nog gezien, ik kan niet zeggen dat hij er bovenuit stak. Wie heb je nog? Dan kom je bij Dendoncker of Mechele. Maar als je vergelijkt met wat we nu hebben, is dat minder", vertelt hij.

"Met Toby, Vincent, Jantje en Vermaelen kon je met ruimte in je rug spelen, omdat die gasten zo goed zijn. Ik betwijfel of dat met deze jongens ook kan. Ik zie Leander trouwens liever op het middenveld. Maar dan zet ik uiteindelijk toch Dendoncker, Denayer en Vanheusden", besluit Boskamp.