'Lichting 2000' van Ajax in de Europese top: 'Hij speelt Messi in, ik Neymar'

'Lichting 2000' van Ajax in de Europese top: 'Hij speelt Messi in, ik Neymar'

08-10-2020 08:12
2

Mitchel Bakker ontwikkelt zich bij Paris Saint-Germain razendsnel tot gewaardeerde kracht op de linksbackpositie. Hij herinnert zich dat er bij Ajax niet zo goed werd gedacht over 'de lichting van 2000'.

"Ik kan me nog herinneren dat Sergiño Dest in de jeugd rechtsback stond, Sven Botman in het centrum speelde en ik linksback was", vertelt Bakker in gesprek met De Telegraaf. "Nu spelen we bij Barcelona, Lille en Paris Saint-Germain. Niet slecht toch, man?"

Bakker zag Dest vorige week debuteren bij FC Barcelona. Hij is trots op zijn voormalig ploeggenoot. "Het kan snel gaan hè. Vorige week speelde hij nog voor Ajax en deze zondag viel hij in tegen Sevilla. Dribbelt hij naar binnen en speelt hij Messi in. Precies ja, zoals ik de bal inlever bij Neymar. Ik besef dat zo’n 'startblok' in het buitenland niet voor iedereen is weggelegd, soms moet je een beetje geluk hebben."

Bij Paris Saint-Germain komt Bakker steeds meer aan spelen toe. Schorsingen en blessures zorgden ervoor dat hij ook dit seizoen alweer de nodige minuten heeft gemaakt. "Nou goed, eerst raakte Juan Bernat tegen Olympique Marseille geblesseerd, vervolgens sloeg in de slotfase van dat duel de vlam in de pan en moest Layvin Kurzawa, Bernats vervanger, met rood er af. Hij werd voor zes wedstrijden geschorst." Het leverde Bakker vier basisplaatsen op. "Ik denk dat ik het heb laten zien", sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie