'Schandalige' behandeling voor Schöne: 'Triest hoe deze club met Lasse om gaat'

'Schandalige' behandeling voor Schöne: 'Triest hoe deze club met Lasse om gaat'

Gepubliceerd: donderdag 8 oktober 2020 om 08:00do 08-10-2020 om 08:00

Lasse Schöne is de hoofdrolspeler van een merkwaardig dispuut binnen Genoa. De technisch directeur van de Italiaanse club heeft de middenvelder niet ingeschreven voor de competitie, tot onbegrip van trainer Rolando Maran en zaakwaarnemer Revien Kanhai.

Omdat Schöne niet op de Serie A-lijst staat, kan hij tot de winterstop niet in actie komen. En dat terwijl zijn trainer hem wél op de lijst wil hebben. Kanhai, namens Forza Sports Group zaakwaarnemer van Schöne, was vorige week nog in Genua om de toekomst van de Deense middenvelder te bespreken, vertelt hij aan Voetbal International.

"De algemeen directeur gaf aan dat hij Lasse het liefste in de basis zag spelen, maar de nieuwe technisch directeur dacht daar anders over", zegt Kanhai tegen VI. "Hij had zijn eigen aankopen verricht voor dezelfde positie en gaf aan dat het lastig voor Lasse zou worden om in de basis te starten. Dat kan, maar Lasse heeft veel ervaring met knokken voor zijn plek, dus we namen de verschillende opties door."

Schöne besloot bij Genoa te blijven. "Beiden directeuren vond dit een goed plan en stemden ermee in. Totdat we gisteravond laat opeens hoorden dat de technisch directeur hem niet op de spelerslijst van de Serie A heeft geplaatst", aldus Kanhai. "Lasse heeft daarna nog contact gehad met de trainers, en die willen hem er graag bij hebben, maar de technisch directeur wil dat niet gaven ze aan."

'Schandalig en ronduit triest'
De technisch directeur van Genoa heeft 'andere belangen', vermoedt Schöne's zaakwaarnemer. "En daarbij is hij bang voor de sterke invloed die Lasse heeft binnen de selectie. Dat was namelijk al merkbaar de laatste weken. Het is vooral schandalig dat ze niet voor het einde van de window ons hierover hebben geïnformeerd. Dan hadden we het contract kunnen ontbinden en in alle rust kiezen voor een nieuwe club. Want er waren genoeg gegadigden."

"Het is ronduit triest hoe deze club met Lasse om gaat. Hij heeft afgelopen seizoen vrijwel alles gespeeld, drie trainers gehad, maar toch weten te voorkomen dat ze zijn gedegradeerd met een hele matige selectie. En dan nu dit! Hier is het laatste nog niet over gezegd", besluit Kanhai.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws