De vermoedelijke elf: Martinez gaat experimenteren, vier basisdebutanten

De vermoedelijke elf: Martinez gaat experimenteren, vier basisdebutanten

08-10-2020 07:45
4

In tijden van corona en een druk schema staat er donderdag een oefeninterland op het programma voor de Rode Duivels. Roberto Martinez gaat tegen Ivoorkust wel experimenteren.

Martinez is iemand die normaal vasthoudt aan zijn vaste elf, maar de bondscoach kan ditmaal niet anders en beseft ook dat de match van donderdag de ideale kans is om andere jongens een uit te testen.

De gebroeders Eden en Thorgan Hazard ontbreken. Ook Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Dries Mertens ontbreken. Achter de naam van Thibaut Courtois staat ook een vraagteken. De doelman van Real Madrid krijgt daarom rust. Simon Mignolet profiteert en komt in de ploeg. De doelman van Club Brugge krijgt ook de aanvoerdersband om.

Een nieuwe achterhoede
De vaste centrale verdedigers van Martinez zijn er op Dedryck Boyata na niet. Boyata krijgt daarom volgens Het Laatste Nieuws Zinho Vanheusden en Sebastiaan Bornauw naast zich. Voor de speler van Standard en de speler van 1. FC Köln wordt het een debuut bij de nationale ploeg.

Martinez kiest voor een 3-4-3. Alexis Saelemaekers (AC Milan) mag op rechts zijn debuut vieren. Terwijl Timothy Castagne na een goede start met Leicester zich mag uitleven op de linkerflank. Hans Vanaken begint centraal op het middenveld. Voor de middenvelder van Club Brugge is het na Cyprus pas zijn tweede basisplaats bij de Rode Duivels. Vanaken krijgt als controleur Leander Dendoncker naast zich.

Basisdebuut Trossard
Voorin mag Jérémy Doku opnieuw op de rechterflank starten. Aan de andere kant staat Leandro Trossard. De man van Brighton heeft als invaller tien minuten bij de Rode Duivels achter zijn naam staan. Michy Batshuayi zorgt voor de ervaring voorin.

De vermoedelijke elf: Mignolet, Bornauw, Boyata, Vanheusden, Saelemaekers, Dendoncker, Vanaken, Castagne, Doku, Batshuayi, Trossard