Tien minuten bij de Rode Duivels: Ik wil er absoluut bij zijn op het EK

Tien minuten bij de Rode Duivels: "Ik wil er absoluut bij zijn op het EK"

08-10-2020 07:00
7

In augustus 2018 mocht Leandro Trossard voor een eerste keer proeven van de Rode Duivels, maar het duurde tot september 2020 alvorens de aanvaller van Brighton & Hove ook effectief mocht debuteren voor de nationale ploeg. Trossard brandt evenwel van ambitie en wil mee naar het EK. 

Tegen Denemarken was het eindelijk van dat voor Trossard. "Ik was opgelucht. Die tien minuten werkten bevrijdend. Ik weet dat mensen mij een etiket gaven: hij is er altijd bij, maar heeft nog geen minuut gespeeld. Wat had ik meer kunnen doen dan wachten? Een jaar geleden had ik bijna mijn debuut gemaakt, maar net op dat moment raakte ik geblesseerd. De nul is eindelijk weg. In internationale wedstrijden kom je de beste spelers van de wereld tegen en ik heb de smaak nu te pakken."

Toen hij een eerste keer werd opgeroepen speelde Trossard nog voor KRC Genk. Tegenwoordig speelt hij elke week in de Premier League. "Ik heb mij vorig seizoen getoond in de Premier League en Martínez heeft gezien dat ik in een grote competitie mijn mannetje kan staan. Daarnaast speelt ook mijn polyvalentie in mijn voordeel", gaat de winger verder in Sport/Voetbalmagazine.

Als invaller naar het EK
De kans is groot dat Trossard slechts een reserverol krijgt op het EK. Kan hij dat handelen? "Het hangt ervan af hoe het seizoen verlopen is. Het is leuk om een EK of WK mee te maken, maar na een sterk seizoen zou ik het ook normaal vinden om minuten te krijgen. Al is het maar een invalbeurt. Je krijgt tenminste het gevoel dat je er bij hoort. Ik wil niet het vijfde wiel aan de wagen zijn. Maar als je mij nu vraagt wat ik wil, dan zeg ik: ik wil er absoluut bij zijn op het EK."