Frankrijk geeft 'Belgische' Oekraïners pak slaag, Duitsland niet bij de les

07-10-2020 23:07 Laatste update: 23:35
8

Duitsland heeft de oefeninterland tegen Turkije niet weten te winnen. Die Mannschaft speelde in Köln met 3-3 gelijk. De krachtmeting tussen Spanje en Portugal leverde geen winnaar op, terwijl Italië een sterke indruk maakte tegen Moldavië.

Duitsland - Turkije 3-3
Bondscoach Joachim Löw gunde enkele jonge spelers de kans. Zo maakte Florian Neuheus zijn debuut. Op slag van rust was het echter 'oudgediende' Julian Draxler die de score opende. De aanvaller van Paris Saint-Germain profiteerde van een fout in de opbouw. Vijf minuten na rust waren de rollen omgedraaid en schoot Ozan Tufan heel fraai raak: 1-1. Vervolgens trof Neuheus doel na een combinatie met Kai Havertz, die daarmee voor zijn tweede assist tekende.

Opnieuw bleef die voorsprong niet lang staan. Ditmaal schoot Efecan Karaca binnen, nadat hij de bal had veroverd. Duitsland, waar ook Jonas Hofmann en Mahmoud Dahoud debuteerden, kwam via Luca Waldschmidt nogmaals op voorsprong, maar wéér knokten de Turken zich terug: Kenan Karaman sloeg in blessuretijd toe.

Spanje - Portugal 0-0
Spanje trad niet in zijn sterkste formatie aan en Portugal maakte daar dankbaar gebruik van. De beste kansen kregen de Portugezen na rust, toen zowel Cristiano Ronaldo als Renato Sanches de lat raakte. Doelpunten bleven echter uit. Namens de Spanjaarden maakte Adama Traoré nog zijn debuut.

Italië - Moldavië 6-0
De Italianen wonnen vorige maand met 0-1 van het Nederlands elftal in de Nations League en die lijn werd tegen Moldavië moeiteloos doorgetrokken. De ploeg van coach Roberto Mancini trad aan zonder spelers als Leonardo Bonucci, Jorginho en Ciro Immobile, maar boekte desondanks een 6-0 zege. Moldavië moest na achttien minuten voor het eerst buigen. Bryan Cristante passeerde Fortuna Sittard-doelman Alexei Koșelev met een kopbal uit een hoekschop.

Daarna ging het snel voor Italië. Francesco Caputo maakte er 2-0 van en na een halfuur sloeg Stephan El Shaarawy toe na een fraaie actie. Door een eigen doelpunt werd het 4-0, waarna El Shaarawy er nog voor rust 5-0 van maakte. In de tweede helft nam het sterke Italië gas terug. Alleen  Domenico Berardi scoorde nog.

Frankrijk - Oekraïne 7-1
Frankrijk heeft uitgehaald in het oefenduel met Oekraïne met Evgen Makarenko en Bogdan Mykhaylychenko in de basis staan en invallers Roman Yaremchuk en Roman Bezus. Basisdebutant Edouard Camavinga en jubilaris Olivier Giroud eisten de hoofdrol op bij Les Bleus. De spits van Chelsea speelde zijn honderdste interland, mocht ter ere van die gelegenheid de aanvoerdersband dragen, en scoorde twee keer heel fraai. Zijn teller staat daardoor op 42 interlandgoals, waarmee hij Michel Platini passeert en alleen Thierry Henry (51) nog voor zich moet dulden.

Ook Camavinga deelde in de feestvreugde. De zeventienjarige middenvelder van Stade Rennes opende al na negen minuten de score met een vallende omhaal. Door de twee goals van Giroud en een eigen goal stond het al 4-0 bij rust. In de tweede helft liep Frankrijk uit naar een monsterscore via Corentin Tolisso, invaller Kylian Mbappé en Antoine Griezmann.