Minister Zuhal Demir reikt Club en Cercle Brugge de hand in stadionplannen

Minister Zuhal Demir reikt Club en Cercle Brugge de hand in stadionplannen

07-10-2020 22:02 Laatste update: 22:17
53

Club Brugge en Cercle Brugge kregen deze week slecht nieuws van de Raad van State. Dat besloot dat er geen stadion gebouwd mocht worden aan de Blankenbergse Steenweg, waar het stadion van Cercle zou komen. Toch komt er mogelijk nog een oplossing.

Binnen de stad Brugge probeert men er alles aan te doen om de stadionplannen van de Brugse clubs toch nog te verwezenlijken. CD&V'er Brecht Warnez en enkele Brugse parlementsleden brachten het stadiondossier inmiddels ook voor aan de Vlaamse overheid. Dat kwam ook op het bureau van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) terecht, die zich met het dossier zal moeien.

Zo kondigde zij aan eerstdaags samen te gaan zitten met de betrokken partijen. Zo hoopt zij het huidige plan nog te kunnen reanimeren. "Ik ga deze week zowel Club Brugge, Cercle Brugge als het stadsbestuur samen zetten om een oplossing te vinden. In eerste instantie ga ik onderzoeken of ik binnen de acht dagen het ruimtelijk uitvoeringsplan licht kan wijzigen en zo het plan toch kan doorgevoerd worden", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.