Depoitre schudt duo af met tweeklapper tegen Beerschot en heeft nog één voorganger

Depoitre schudt duo af met tweeklapper tegen Beerschot en heeft nog één voorganger

07-10-2020 17:50
9

KAA Gent haalde afgelopen weekend verwoestend uit tegen K. Beerschot V.A., nochtans een seizoensrevelatie. Laurent Depoitre was helemaal in zijn dagje. De aanvaller leverde een berematch af en scoorde bovendien twee keer. Die treffers brachten hem een leuk extraatje.

Daardoor heeft Depoitre immers in één klap twee voorgangers voorbijgestoken op de eeuwige topschuttersranglijst van de Buffalo's. In totaal zit onze landgenoot nu aan 48 doelpunten in het shirt van Gent. Tot voor dit weekend deelde hij nog de vierde plek met de illustere Alexandros Kaklamanos, die dus op 46 strandde.

Ook Erwin Vandenbergh heeft er inmiddels aan moeten geloven. De voormalige sluipschutter van onder meer de Rode Duivels en RSC Anderlecht scoorde 47 keer in blauw-witte loondienst. Depoitre is hem dus voorbij, maar zal wel nog even moeten doorduwen om zich ook tot topschutter aller tijden te kronen.

De historische goalgetter van Gent staat namelijk op 57 rozen. Zijn naam? Eric Viscaal. De nu 52-jarige Eindhovenaar kwam tussen 1990 en 1995 vijf opeenvolgende jaren uit voor de Oost-Vlamingen. Daarin was hij bijzonder productief.