Lyon-preses leeft mee: Memphis bleef hopen op transfer naar Barcelona

Lyon-preses leeft mee: "Memphis bleef hopen op transfer naar Barcelona"

07-10-2020 17:07

Memphis Depay is enigszins teleurgesteld in FC Barcelona, zo stelt Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas. De Nederlandse aanvaller had zijn zinnen gezet op een transfer naar Camp Nou, maar de Catalanen kregen geen toestemming om de deal af te ronden.

Barça en Lyon waren het naar verluidt eens over een transfersom van vijf miljoen euro vast en tien miljoen aan variabelen. De Spaanse competitie-organisator stak echter een stokje voor de overstap van Memphis, omdat Blaugrana het salarisbudget zou overschrijden.

"Ik ben vanaf het begin duidelijk geweest naar Memphis", reageert Aulas woensdag tijdens een persconferentie op de gang van zaken. "Ik heb twee keer met Barcelona-voorzitter Bartomeu gesproken. Hij zei dat hij niet wist hoe dingen zouden gaan lopen. Ik weet dat Memphis door Koeman bleef hopen en dat hij bereid was om offers te brengen. Hij is nu teleurgesteld. Niet in Lyon, maar meer richting Barcelona. Hij zal er alles aan doen om in januari alsnog de overstap te maken."

Aulas weet dat het een hels karwei wordt om Memphis langer bij Lyon te houden. "Ik heb het idee om zijn contract te verlengen niet helemaal opgegeven, maar hij heeft altijd 'nee' gezegd. Het lijkt moeilijk te worden."