Onuitgegeven elftal bij Rode Duivels: Aantal dingen zullen niet op punt staan

Onuitgegeven elftal bij Rode Duivels: "Aantal dingen zullen niet op punt staan"

07-10-2020 16:58
7

De Rode Duivels oefenen donderdagavond tegen Ivoorkust. Door de afwezigheid van een rist bekende namen komt er zo goed als zeker een nooit eerder gezien elftal aan de aftrap. Simon Mignolet, het ouderdomsdeken binnen de huidige groep, kreeg alvast te horen dat hij mag starten.

Aan zijn zijde zullen heel wat youngsters of minder bekende namen hun stinkende best doen. "Zij zullen dus gretig zijn om hun eerste minuten te maken", verzekert Mignolet op zijn persbabbel. "En dat is ook wel het nut van deze interland. Zo zien we een nieuwe generatie aan het werk. Ze krijgen een kans om te tonen dat ze ook op internationaal niveau hun mannetje kunnen staan." 

"Ik was de oudste op training alleszins", verwijst de doelman naar de jeugdigheid van (veel van) zijn ploeggenoten. "Ik heb al veel meegemaakt bij de Duivels en mijn positie op het veld is ook heel bepalend. Ik moet leiding geven aan de verdediging. Omdat het veel nieuwe jongens zullen zijn, wordt de communicatie nog belangrijker. Sommige spelers hebben nog nooit samen op een veld gestaan, dus het is belangrijk dat ze de juiste instructies krijgen." 

Kinderziektes
Dat het niveau daardoor wat zal dalen, is misschien wel onvermijdelijk. "We spelen bij de Duivels met drie achteraan en met twee wingbacks. Dat is voor veel jongens nieuw", beseft Mignolet. "Ivoorkust is ook een sterke en aanvallende tegenstander dus de organisatie moet goed zijn. Daarom hebben we deze week op training echt gehamerd op de automatismen en concepten van de nationale ploeg."

"We hebben gepraat en geanalyseerd dus ze weten wat er verwacht wordt. Maar een aantal dingen zullen uiteraard nog niet helemaal op punt staan", bouwt Mignolet al wat reserve in. "Dat moet je dan ook accepteren. Maar ik denk dat we morgenavond zullen zien dat er een nieuwe generatie klaar is."