Verguisde Kepa reageert: 'Ik had deze mindere situatie eigenlijk niet verwacht'

Verguisde Kepa reageert: 'Ik had deze mindere situatie eigenlijk niet verwacht'

07-10-2020 16:00
5

Kepa Arrizabalaga gaat een moeilijke fase in zijn loopbaan door. De Spaanse keeper blunderde een paar keer opzichtig in het shirt van Chelsea en moest vervolgens lijdzaam toezien hoe de club een vervanger voor hem haalde.

De doelman uit Baskenland kwam in 2018 voor ongeveer tachtig miljoen over van Athletic Club de Bilbao en is daarmee nog steeds de duurste keeper ter wereld. Dat weegt nu zwaar op Kepa. "Dit is natuurlijk geen situatie die fijn is en ik had het eigenlijk niet verwacht", zegt hij op een persconferentie van het Spaanse elftal, waar hij voor is opgeroepen. "Maar soms moet je hier doorheen als voetballer. Ik weet zeker dat ik alles weer in mijn voordeel om kan draaien."

Bij het nationale elftal moet Kepa David de Gea voor zich dulden en bij Chelsea krijgt Edouard Mendy de voorkeur. Het is echter nog geen gelopen koers, bezweert de Bask. "Ik speel bij twee ongelofelijk sterke ploegen met geweldige trainers. Het enige wat ik op dit moment kan doen is me op allebei de plaatsen richten op de volgende wedstrijden. Daarnaast moet ik mijn medespelers helpen, waar ik dan ook ben. Ik voel me goed."