'La Liga weigerde Memphis-transfer wegens overschrijden van salarisplafond'

'La Liga weigerde Memphis-transfer wegens overschrijden van salarisplafond'

07-10-2020 08:01
5

Heel bijzonder nieuws uit Spanje: de Spaanse competitie-organisator wilde Memphis Depay niet inschrijven vanwege het overschrijden van het salarisbudget in het land. Barcelona en Olympique Lyon hadden overeenstemming bereikt over een sterk verlaagde transfersom van vijftien miljoen euro.

Met een transferdeal van vijf miljoen euro vast en tien miljoen aan variabelen meldde Barcelona zich op het laatste moment bij de Spaanse bond, die Depay moet inschrijven zodat hij kan deelnemen aan de competities in Spanje. La Liga besloot echter om de stekker zelfs met dat lage transferbedrag uit de deal te trekken, meldt het Catalaanse Onze. De transfer zou het salarisbudget van Barcelona overstijgen.

Daardoor wilde de Spaanse competitie-organisator niet voldoen aan de wens van Barcelona om Depay in te schrijven en kon de aanvalsleider van Oranje de overstap naar Camp Nou niet maken. De bond heeft wel beloofd dat de transfer in januari rond gemaakt kan worden. Lang werd gedacht dat de transfersom gedrukt moest worden om aan de eisen van de bond te voldoen, maar het blijkt dus om het salarisplafond te gaan.

Ronald Koeman was vastbesloten om Depay naar Camp Nou te halen en de aanvaller wilde zelf ook graag herenigd worden met de trainer die hem bij het Nederlands elftal tot grote hoogte stuwde. De Blaugranas verkochten veel spelers om de komst van Depay te kunnen financieren, maar volgens La Liga dus nog steeds niet genoeg.