Stadion Club Brugge terug naar af: “Wie aan de toekomst wil bouwen is de dupe”

Stadion Club Brugge terug naar af: “Wie aan de toekomst wil bouwen is de dupe”

07-10-2020 10:25
99

Het stadiondossier van Club Brugge is terug naar af. De Raad van State vernietigde het plan om een stadion voor Cercle Brugge te bouwen langs de Blankenbergsesteenweg. Het Brugse stadsbestuur kan geen begrip opbrengen voor die beslissing.

Volgens de Raad van State wordt er te veel open ruimte ingenomen en dat het Brugse voetbalgebeuren te veel grond opslokt/parking genereert. "Ik heb grote vraagtekens bij de rechtszekerheid in dit land. Iedereen heeft gewerkt naar wat in 2013 door de Raad van State werd gezegd. Nu vernietigt dezelfde instantie alles. Onbegrijpelijk. Na veertien jaar moet alles herbeginnen", zegt schepen Franky Demon (CD&V).

Ook burgemeester De fauw probeerde is niet te spreken over de beslissing. "De voltallige Brugse gemeenteraad stemde voor die stadionplannen, ook Vlaanderen was ervoor. Nu doet één rechter die politieke beslissing teniet..." Ook de bedrijventerreinen mogen niet worden gebouwd. "Er is nochtans grote nood aan extra industriezones in Brugge. Heel wat bedrijven, die omwille van de bouw van een nieuwe zeesluis hoopten te verhuizen naar Sint-Pieters, zien hun plannen gedwarsboomd."

"Dit is een owngoal van jewelste", zegt bestuurder Bert Mons op zijn beurt. "Deze perikelen komen niemand ten goede, en al zeker niet de bedrijven en kmo's die willen investeren in onze regio en willen meebouwen aan de toekomst van Brugge. Zij zijn namelijk de grootste dupe van al deze stadionperikelen." Er zijn overigens momenteel geen alternatieven voor het stadion van Cercle Brugge.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie