Vanaken hoopt op speelkansen: “Het liefst box-to-box bij Rode Duivels”

Vanaken hoopt op speelkansen: “Het liefst box-to-box bij Rode Duivels”

06-10-2020 17:46 Laatste update: 17:49
22

Hans Vanaken verlengde zijn contract bij Club Brugge, scoorde en gaf een assist tegen Anderlecht en is opgeroepen bij de Rode Duivels. “Ik beleef een fantastische week”, zei de middenvelder op een persconferentie.

Vanaken weet nog niet of hij zal spelen, maar hoopt wel op speelminuten van bondscoach Roberto Martinez. “Of ik donderdag tegen Ivoorkust speel, weet ik nog niet, daarvoor moeten we de eerste training afwachten”, zei Vanaken. “Maar het is juist dat de coach nieuwe spelers zal gebruiken in de oefenmatch tegen Ivoorkust.”

Vanaken ziet zichzelf het best fungeren als box-to-box bij de Belgische nationale ploeg. “Ik heb veel loopvermogen dus ik kan spelen als een box-to-box, die tussen de lijnen loopt en de juiste passes geef. Maar als het moet kan ik ook als een van de twee nummers tien achter de spits spelen”, citeert Het Nieuwsblad.

Het wordt dringen voor een plekje voor het EK. “Het is vandaag moeilijk te zeggen wie de 23 gaan zijn. We hebben enorm veel kwaliteit. Ook spelers die er nu nog niet bij zijn. Ik denk niet dat je op basis van één match je selectie kan verdienen. Het is vooral zaaks elke week te presteren en mijn niveau zo lang mogelijk aan te houden.”