OFFICIEEL: Watford geeft het op en laat Welbeck (29) vertrekken

OFFICIEEL: Watford geeft het op en laat Welbeck (29) vertrekken

06-10-2020 13:43

Danny Welbeck verlaat Watford met een vrije transfer. De spits, in het verleden ook actief voor Arsenal en Manchester United, kon in de voorstad van Londen geen potten breken en gaat nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Vorig seizoen kwam de Engelse aanvaller twintig keer in actie voor The Hornets. In die wedstrijden kwam hij drie keer tot scoren. Geen geweldig gemiddelde voor een spits die ook bij United en Arsenal speelde en dus heeft Watford besloten om het contract van Welbeck te beëindigen. Hij kan nu alsnog op zoek naar een nieuwe club, die geen transfersom hoeft te betalen.

In 2009 maakte Welbeck zijn debuut voor United in de Premier League, waarna hij op huurbasis voor Preston North End en Sunderland speelde. In september 2014 verliet de spits United voor een kans bij Arsenal, dat twintig miljoen euro voor hem betaalde. In Noord-Londen kon Welbeck het ook niet waarmaken: vijf goals in 28 wedstrijden in het seizoen 2017/2018 zijn zijn beste cijfers in het Gunners-shirt.

Watford nam de spits in 2019 over van Arsenal en ook daar kon Welbeck zijn loopbaan niet in de lift krijgen. De spits krijgt nu de mogelijkheid om in alle rust op zoek te gaan naar een nieuwe club, die het nog met hem aandurft.