FC Transfervrij: deze Belgen kunnen nog gratis opgehaald worden

FC Transfervrij: deze Belgen kunnen nog gratis opgehaald worden

06-10-2020 13:00 Laatste update: 23:50
13

De transferperiode zit er nu op in ons land. Vanaf nu kunnen de Belgische clubs enkel nog transfervrije spelers vastleggen. Daar zitten wel heel wat opvallende namen bij. 

Steven Defour
Steven Defour zag zijn contract bij Antwerp niet meer verlengd worden en traint momenteel mee bij KV Mechelen. Daar werd hij gezien als wit konijn bij een vertrek van Aster Vranckx. Vranckx is echter niet vertrokken. Kan de voormalige Rode Duivel toch nog een contract versieren bij zijn ex-club, of gaat hij elders zoeken?

Killian Overmeire
Overmeire speelt al heel zijn leven bij Lokeren, maar in een overstap naar fusieclub Lokeren-Temse had hij geen zin. Hij wil profvoetbal blijven spelen. Club Brugge NXT had hem willen inlijven, maar door zijn leeftijd mag dat niet. Alleen spelers onder 23 jaar mogen meedoen bij die beloftenploeg.

Alexander Maes
Maes was vorig seizoen nog een belangrijke pion bij Beerschot, maar de middenvelder is nu transfervrij. Zijn contract bij Beerschot werd ontbonden. Op het Kiel werd hem onder meer aangewreven dat hij de coronaregels niet naleefde, maar Maes ontkent dat zelf. 

Geoffrey Mujangi Bia
Ook de ex-speler van Standard heeft nog geen ploeg gevonden. Sinds 1 augustus ligt hij niet meer onder contract bij FC Petah Tikva in Israël. In België speelde hij voor het laatst bij Sporting Lokeren. 

Sebastien Bruzzese
De doelman werd vorig seizoen uit de ploeg gespeeld door Adam Jakubech bij KV Kortrijk. Hij is één van de weinige spelers die bij Anderlecht, KAA Gent én Club Brugge heeft gespeeld, maar dat helpt hem voorlopig niet in zijn zoektocht naar een nieuwe club.

Luis Pedro Cavanda
Cavanda was al een volledig seizoen persona non grata bij Standard, maar bleef in de B-kern hangen. Dat is nu voorbij. Cavanda heeft nog geen nieuwe club gevonden en wacht geduldig af. 

Ismail Azzaoui
Deze Belgische creatieve middenvelder werd het laatst gespot bij Wolfsburg, waar hij ook twee keer meedeed bij het A-team. Verder werd hij ook uitgeleend aan Willem II. Azzaoui stagneerde de laatste jaren, maar is nog altijd maar 22 jaar. Misschien kan hij in België wel de draad oppikken.

Corentin Fiore
Deze verdediger kennen we in België nog van zijn periodes bij Standard en Cercle Brugge. Vorig seizoen kon hij tekenen bij Teramo in de Italiaanse Serie C. Daar is zijn contract eind augustus afgelopen.

Yves De Winter
De Winter is vooral bekend van Westerlo, maar was in de laatste jaren derde doelman bij Antwerp. De 33-jarige doelman speelde daar geen enkele wedstrijd en staat dus niet bepaald in de kijker bij veel clubs. Een profclub vinden zal daarom niet gemakkelijk worden in België.

Yassine El Ghanassy
Deze ex-Rode Duivel zit al een pak langer zonder club: van november 2019 om precies te zijn. Zijn laatste club was FC Nantes. El Ghanassy staat niet bekend om zijn professionele houding, maar zijn talent staat buiten kijf. Durft nog een club het risico te nemen?

Roland Lamah
Nog zo'n talentvolle winger die al een tijdje zonder club zit. Hij zag zijn contract op 1 januari aflopen bij Cincinnati FC. Lamah is in Europa bekend van Le Mans, Swansea en Osasuna. Hij heeft ook vijf caps met de Rode Duivels op zijn naam staan.

Ook in het oog springende namen: Reno én Marten Wilmots, Mathias Bossaerts, Jens Naessens, Laurens Paulussen, Jimmy De Jonghe en Mehdi Lazaar. Komt iemand hen ophalen?