'Geen nieuwe spelers voor Valencia ondanks leegloop: coach wil contract inleveren'

'Geen nieuwe spelers voor Valencia ondanks leegloop: coach wil contract inleveren'

06-10-2020 10:26
2

Valencia-trainer Javi Gracia denkt er serieus over na om zijn werkzaamheden bij de club uit de sinaasappelstad neer te leggen. Hij zag een totale leegloop bij Valencia, terwijl er welgeteld nul nieuwe spelers naar het Estadio Mestalla kwamen tijdens de transferperiode.

Het is al jaren een chaos bij Valencia. Onder andere Rodrigo, Francis Coquelin, Dani Parejo en Ezequiel Garay verlieten de club. Volgens het lokale Las Provincias trekt trainer Gracia daarom zijn conclusies. Hij heeft een gesprek aangevraagd met voorzitter Anil Murthy, die de belangen van eigenaar Peter Lim behartigt bij de club.

Lim gaf maanden geleden al aan dat Valencia flink moest gaan bezuinigen. Zo werd er gesneden in het salarisbudget. Gracia denkt dat Valencia niet sterk genoeg is om een rol van betekenis te spelen in de Primera División dit seizoen. Uit de eerste vijf wedstrijden werden zeven punten gehaald, maar dat was gezien het spelbeeld enigszins gelukkig.

Vorig seizoen werd trainer Marcelino ontslagen bij Valencia, een beslissing die voor veel kritiek van de achterban zorgde. Sinds zijn vertrek is Valencia niet meer de oude geworden. Vorig seizoen werd er niet eens Europees voetbal gehaald.