'García verlengt City-contract niet en bereikt persoonlijk akkoord met Barcelona'

'García verlengt City-contract niet en bereikt persoonlijk akkoord met Barcelona'

06-10-2020 09:07

FC Barcelona zag op deadlineday de transfers van Memphis Depay en Eric García naar Camp Nou afketsen. Daar heeft de club het echter niet bij laten zitten: met García zou al een overeenkomst zijn gesloten over een transfer aan het einde van dit seizoen.

Dat meldt ESPN. Het contract van García bij Manchester City loopt na dit seizoen af en de centrale verdediger wil niets liever dan terugkeren bij zijn oude club Barça, waar hij de jeugdopleiding doorliep. De Spaanse grootmacht hoopte García deze transferperiode al naar de club te halen, maar Manchester City ging niet akkoord met een bod van zeventien miljoen euro.

Barcelona haalde deze transferperiode vijf nieuwe spelers naar Camp Nou: Miralem Pjanic, Francisco Trincão, Pedri, Matheus Fernandes en Sergiño Dest spelen dit seizoen in het shirt van de Catalaanse club. García voegt zich waarschijnlijk na dit seizoen bij de selectie van Barcelona. Hij is niet van plan bij te tekenen bij City en heeft naar verluidt dus al een persoonlijk akkoord met Barcelona bereikt om in januari volgend jaar te tekenen.

Naast de mislukte transfer van García is het Barcelona ook niet gelukt om Memphis naar Spanje te halen. De club had te weinig financiële middelen om de transfer af te ronden.