'Ex-Genk-spits Karelis gaat bij het Nederlandse ADO Den Haag voetballen'

'Ex-Genk-spits Karelis gaat bij het Nederlandse ADO Den Haag voetballen'

06-10-2020 08:35
1

ADO Den Haag hoopt zich snel te versterken met de Griek Nikos Karelis. De ex-aanvaller van KRC Genk tekent mits hij door de medische keuring komt, een contract tot het einde van het seizoen bij de Eredivisieclub.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Karelis stond vorig seizoen onder contract bij Brentford, maar zijn contract liep afgelopen zomer af. ADO was al langer op zoek naar een nieuwe spits, die met specifieke kwaliteiten een aanvulling is op de huidige spitsen Michiel Kramer en Jonas Arweiler. Met de 1,73 meter lange Karelis heeft ADO een snelle, wendbare spits gevonden.

Wij kennen Karelis vooral van zijn periode in de Luminus Arena. Bij Genk scoorde de Griekse spits in 52 wedstrijden 29 keer. Ook in eigen land bij Panathinaikos was Karelis succesvol.

Bij PAOK Saloniki en Brentford, zijn laatste twee clubs, kwam Karelis nauwelijks in actie vanwege blessureleed. De aanvaller is inmiddels weer helemaal fit en vliegt woensdag naar Nederland. Donderdag wordt hij medisch gekeurd bij de club.