'Bayern shopt na drukke Deadline Day ook bij Benfica: 'nieuwe Thiago' gehuurd'

'Bayern shopt na drukke Deadline Day ook bij Benfica: 'nieuwe Thiago' gehuurd'

06-10-2020 07:28

Bayern München gaat nog een late deal met Benfica sluiten, meldt het Portugese medium A Bola. De negentienjarige middenvelder Tiago Dantas maakt op uitdrukkelijk verzoek van hoofdtrainer Hansi Flick de overstap naar de regerend Champions League-winnaar.

Dantas heeft slechts één wedstrijd namens het eerste elftal van O Glorioso in de benen: in december 2019 mocht hij zijn debuut maken tijdens de bekerwedstrijd tegen Vitória Setúbal. Desondanks staat hij er goed op bij Der Rekordmeister: Flick zou in de Portugese jeugdinternational zelfs de toekomstige opvolger van de deze zomer Thiago Alcântara zien.

Volgens A Bola wordt Dantas tot het einde van het seizoen gehuurd van Benfica. Waarschijnlijk mag hij ervaring opdoen in het B-elftal van Bayern, dat uitkomt in de Derde Bundesliga. De Portugese bron maakt bovendien melding van een optie tot koop ter waarde van acht miljoen euro.

Het nieuws uit Lissabon is het sluitstuk van een hectische transferdag in München. Bayern haalde maandag oude bekende Douglas Costa, Eric Maxim Choupo-Moting én Bouna Sarr binnen.