OFFICIEEL: Moeskroen stelt aanvallende middenvelder en spits voor

OFFICIEEL: Moeskroen stelt aanvallende middenvelder en spits voor

05-10-2020 21:37 Laatste update: 21:44

Moeskroen stelt de 22-jarige Portugese international Bruno Xadas voor. Bruno heeft een contract getekend bij Royal Excel Moeskroen in de vorm van een huurcontract voor één jaar. Naast Xadas strikt Moeskroen ook nog een ervaren spits, Nuno Da Costa moet voor doelpunten zorgen op Le Cannonier.

Xadas werd opgeleid bij SC Braga, Hij is een linksvoetige middenvelder. Zijn techniek, zijn passing en zijn visie op het spel zullen de Moeskroen in staat stellen om de link te leggen tussen het middenveld en de aanvalslinie. Ondanks zijn 22 jaar heeft hij al ervaring op hoog niveau met meer dan 46 wedstrijden in de Portugese eerste klasse (4 goals en 4 assists), 34 in de Portugese tweede klasse (11 goals en 7 assists) en vijf Europa League-wedstrijden.

Nuno Da Costa is een 29-jarige spits en speelde sinds het begin van het seizoen bij Notthingam Forest. Het gaat om een huurcontract van 1 jaar. Opgeleid bij Sporting Portugal, trad hij op 20-jarige leeftijd toe tot de club Aubagne, waar hij 29 doelpunten scoorde in 90 wedstrijden. In 2015 bundelde hij zijn krachten met Valenciennes, waar hij 19 goals scoorde in 48 wedstrijden. Gedurende de laatste drie seizoenen verdedigde hij de kleuren van Straatsburg, met wie hij 17 goals scoorde in 87 wedstrijden. Zijn ervaring en zijn aanvallende kwaliteiten zullen de Hurlus in staat stellen hun aanvallende statistieken te verbeteren.