'Overbodige Todibo verlaat Barça alsnog: ruimte voor nieuw Manchester City-bod'

'Overbodige Todibo verlaat Barça alsnog: ruimte voor nieuw Manchester City-bod'

05-10-2020 20:44

Ronald Koeman gaat de overbodige Jean-Clair Todibo uitzwaaien. Volgens Mundo Deportivo en transferspecialist Fabrizio Romano is de Franse centrale verdediger op weg naar Benfica.

Todibo werd in januari 2019 overgenomen van het Franse Toulouse, maar speelde sindsdien slechts vijf officiële wedstrijden in Catalaanse dienst en werd tussentijds ook uitgeleend aan Schalke 04. Fulham leek hem over te nemen van FC Barcelona, maar Todibo heeft volgens MD bedankt voor het aanbod uit Londen. Nu staat Benfica op het punt om hem alsnog over te nemen van de Blaugranas: volgens beide bronnen heeft Barcelona een huurvoorstel van O Glorioso geaccepteerd.

Datzelfde Benfica verkocht Rúben Dias onlangs aan Manchester City: die club kan op zijn beurt weer een nieuw bod op Eric García verwachten, als de Todibo-deal eenmaal rond is. FC Barcelona jaagt al maandenlang op de Catalaanse Manchester City-verdediger, maar kon nog niet voldoen aan de vraagprijs van The Citizens. Naar verluidt gaat Barça nu met een bod zeventien miljoen euro plus bonussen proberen om García alsnog binnen te halen.

Het wordt sowieso een drukke avond voor Barça, dat nog altijd hoopt Memphis Depay binnen te halen. Dat kan echter pas wanneer Ousmane Dembélé vertrekt uit Camp Nou.