Bornauw zit met dubbel gevoel bij Rode Duivels: “Dat is ook belangrijk”

Bornauw zit met dubbel gevoel bij Rode Duivels: “Dat is ook belangrijk”

Gepubliceerd: maandag 5 oktober 2020 om 18:46ma 05-10-2020 om 18:46

Sebastiaan Bornauw is één van de debutanten bij de Rode Duivels. De verdediger van FC Koln kan daardoor wel niet meedoen met de beloften tegen Wales. Tegenover Het Nieuwsblad laat de ex-Anderlecht-verdediger zich uit over de situatie.

De beloften tellen één puntje meer dan Duitsland in de strijd om EK-kwalificatie. Bornauw is voor de vriendschappelijke interland van Ivoorkust van de Rode Duivels geselecteerd, waardoor hij de wedstrijd met de U21 tegen Wales moet missen. “Ik wil natuurlijk ook dat de beloften winnen. Het is belangrijk om op zo’n EK aanwezig te zijn. Maar hier meetrainen met de beste spelers ter wereld is natuurlijk ook een enorme ervaring. We gaan proberen ons te tonen maar zeker ook te leren. Het wordt stelen met de ogen.”

Na zijn overgang van Anderlecht naar FC Koln is Bornauw enorm gegroeid. Hij was één van de revelaties in de Duitse Bundesliga. “Ik zou niet zeggen dat ik er veel bij stilsta” gaat Bornauw verder. “Ik wil zo snel mogelijk en zo veel mogelijk vooruitgang boeken. Ik ben beter geworden in het maken van de juiste keuzes. Zowel offensief als defensief. Ik heb geleerd vooruit te denken en dat doe ik. “

Bornauw ziet veel talent bij de Rode Duivels. “Ik geloof echt wel dat er nog een goede generatie aankomt. Zo goed als deze is natuurlijk moeilijk. Zoals gezegd: hier lopen spelers bij die de beste van de wereld zijn. Maar nu is er ook veel talent. Het komt erop aan de volgende stap te zetten. De huidige generatie Rode Duivels hebben al bewezen dat ze in de Europese top meekunnen. Wij moeten dat ook doen, ik geloof erin.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws