OFFICIEEL: Anderlecht huurt Nigeriaanse aanvaller Mukairu met aankoopoptie

OFFICIEEL: Anderlecht huurt Nigeriaanse aanvaller Mukairu met aankoopoptie

Gepubliceerd: maandag 5 oktober 2020 om 18:35ma 05-10-2020 om 18:35

Laatste update: maandag 5 oktober 2020 om 19:11ma 05-10-2020 om 19:11

De transfer van Paul Mukairu naar RSC Anderlecht is helemaal afgerond. De 20-jarige Nigeriaanse aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Antalyaspor met een aankoopoptie.

Dat meldt Anderlecht via zijn officiële kanalen. Mukairu genoot zijn jeugdopleiding bij FC Heart Academy in zijn geboorteland, waarna hij in 2019 de overstap maakte naar de Turkse competitie. De Nigeriaan is een polyvalente rechtsvoetige aanvaller, die zowel in de spits als op de flanken kan spelen. 

Mukairu zal door Anderlecht voor één seizoen gehuurd worden van Antalyaspor met een aankoopoptie van 2,5 miljoen euro. De Turkse ploeg krijgt ook 25 procent van een eventuele doorverkoop. Zodra alle administratieve verplichtingen zijn afgerond, kan hij de trainingen aanvatten.

Sportief directeur Peter Verbeke is opgetogen met zijn nieuwste transfer. "We volgen de ontwikkeling van Paul Mukairu nu al een paar maanden via onze scouts nauwgezet op", vertelde hij via de website van paars-wit. "Paul is een 20-jarige Nigeriaanse polyvalente aanvaller met een zeer groot atletisch potentieel. Hij combineert kracht en snelheid en laat veel goede dingen zien aan de bal. Paul is nog geen afgewerkt product, maar wel iemand met wie we aan de slag kunnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws