OFFICIEEL: KAA Gent troeft Standard af en haalt Hanche-Olsen binnen

OFFICIEEL: KAA Gent troeft Standard af en haalt Hanche-Olsen binnen

Gepubliceerd: maandag 5 oktober 2020 om 19:32ma 05-10-2020 om 19:32

Laatste update: maandag 5 oktober 2020 om 19:36ma 05-10-2020 om 19:36

KAA Gent heeft de komst van Andreas Hanche-Olsen bekendgemaakt. De Buffalo’s troeven zo onder meer Standard Luik af die ook nadrukkelijk in verband werd gebracht met de centrale verdediger.

Hanche-Olsen was de aanvoerder van het Noorse Stabaek en gaat nu een avontuur aan op de Belgische velden. De 23-jarige Noor kost naar verluidt zo’n 800.000 euro. Ook Standard had dat bedrag geboden, maar uiteindelijk heeft Hanche-Olsen aldus voor KAA Gent gekozen.

De Rouches wilden Hanche-Olsen als de opvolger voor Kostas Laifis, maar vissen aldus naast het net. Het is nog maar de vraag of Standard nog tijdig een verdediger kunnen aantrekken. Na de medische tests bij KAA Gent heeft Hanche-Olsen een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar getekend in de Ghelamco Arena.

Tim Matthys is in de wolken. "Met Andreas krijgen we er een snelle, vinnige en wendbare verdediger bij. Hij straalt leiderschap uit en is dus niet toevallig al jarenlang kapitein. Daarnaast is hij een trouwe speler. Sinds zijn jeugd speelt hij bij Stabaek. Ik ben er van overtuigd dat hij een mooie kwaliteitsinjectie zal geven. Hij stond niet toevallig bij meerdere clubs op de radar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws