UPDATE: 'Maehle bereikt akkoord met Olympique Marseille, Genk weigert'

UPDATE: 'Maehle bereikt akkoord met Olympique Marseille, Genk weigert'

05-10-2020 17:44 Laatste update: 06-10-2020 00:10
36

Bij KRC Genk was men al vroeg in de transferperiode duidelijk dat sterkhouders Jhon Lucumi en Joakim Maehle de club niet mochten verlaten. Daar kan echter verandering in komen. Zo toont Olympique Marseille interesse in de verdediger.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Olympique Marseille ziet op de slotdag van de transferperiode Bouna Sarr nog richting Bayern München verhuizen. De Franse club is inmiddels nog angstvallig aan het zoeken naar een vervanger. Daarvoor denkt het onder andere aan Thomas Foket (Reims), maar ook Genk-verdediger Maehle.

Bij Genk was men deze transferperiode duidelijk dat Maehle nog niet mocht vertrekken uit Limburg. De ploeg wil belangrijke pionnen zoals Lucumi (die werd gevolgd door Sevilla) en Maehle graag houden.

De 23-jarige Maehle liet er echter nooit twijfel over bestaan dat hij in de toekomst wel een stap hogerop wil zetten. Al voelt de verdediger zich nog steeds goed bij KRC Genk. Dit seizoen was Maehle, die nog een contract tot medio 2023 heeft bij Genk, goed voor drie assists in acht partijen.

Update: Marseille heeft verregaande interesse in de Deense rechtsback en biedt tien miljoen. Genk wil hem niet laten gaan, een deal lijkt zonder grote omwenteling dus niet voor meteen. 

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Olympique Marseille niet opgeeft voor KRC Genk-verdediger Joakim Maehle. Eerder werd al een bod van tien miljoen euro geweigerd, maar de Fransen komen nu naar verluidt met een ultieme poging.

Update: Franse journalist van L'Equipe Marc Mechenoua meldt dat KRC Genk alsnog plooit met Joakim Maehle. Olympique Marseille kwam met een ultiem bod en de verdediger tekent naar verluidt voor vijf seizoenen bij L'OM. KRC Genk zou twee miljoen euro ontvangen met een bonus van acht miljoen euro na vijftien wedstrijden.

Update: Maehle blijft een speler van KRC Genk. Olympique Marseille moest vijftien miljoen euro ophoesten, maar dat vonden de Fransen te veel. Maehle vond wel een akkoord met de Franse ploeg, maar blijft dus in België.