OFFICIEEL: Ajax haalt 'kind van huis' Klaassen terug naar Nederland

OFFICIEEL: Ajax haalt 'kind van huis' Klaassen terug naar Nederland

05-10-2020 16:51
4

Davy Klaassen mag zich na drie jaar weer speler van Ajax noemen. De Amsterdamse club heeft de middenvelder definitief weer in de armen gesloten. Klaassen komt over van Werder Bremen, waar zijn contract nog twee seizoenen doorliep. Hij tekent in Amsterdam tot de zomer van 2024.

Ajax en Werder Bremen werden het zondag eens over een transfer van Klaassen, die zelf niets liever wilde dan terugkeren naar Amsterdam. Met de transfer is elf miljoen euro gemoeid, plus drie miljoen aan bonussen. Werder wilde Klaassen liever niet laten gaan, al is het ook geen geheim dat de club transfers nodig heeft om te kunnen overleven.

Klaassen maakte in 2017 een miljoenentransfer naar Everton, kort nadat hij met Ajax de finale van de Europa League verloor van Manchester United. Bij Everton flopte de middenvelder, maar bij Werder Bremen bloeide hij weer op. Klaassen was vanaf het eerste moment basisspeler en scoorde in twee seizoenen twaalf keer.

Terugkeer
Dat Ajax bij Klaassen is uitgekomen is niet onlogisch. Niet alleen omdat de club nog een aanvallende middenvelder zocht, ook omdat de Johan Cruijff Arena bekend terrein is voor Klaassen, die de gehele jeugdopleiding in Amsterdam doorliep en onder meer vier keer kampioen werd met de Amsterdammers.

De selectie van Ajax lijkt na het aantrekken van Klaassen rond te zijn. Hij wordt de vervanger van de naar Manchester United vertrokken Donny van de Beek. Klaassen is de vijfde zomeraanwinst van Ajax. De club legde al eerder Antony, Mohammed Kudus, Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg vast.