OFFICIEEL: Standard plukt rechtsachter Jans gratis weg

OFFICIEEL: Standard plukt rechtsachter Jans gratis weg

05-10-2020 15:49 Laatste update: 22:07
6

Standard Luik heeft in zijn zoektocht naar een nieuwe verdediger de oplossing gevonden bij Laurent Jans. De ex-speler van Waasland-Beveren mag gratis vertrekken bij FC Metz en komt de rangen van Standard versterken.

De 28-jarige Luxemburger genoot zijn jeugdopleiding in zijn thuisland, waar hij ook zijn profdebuut maakte bij CS Fola Esch. In de zomer van 2015 maakte hij de overstap naar Waasland-Beveren. Na 108 wedstrijden in de Jupiler Pro League versierde Jans een transfer naar Metz.

Bij de Franse ploeg liep het snel mis. De rechstachter verzeilde op de bank en werd vorig seizoen verhuurd aan Paderborn, waar hij zijn carrière nieuw leven kon inblazen. Een definitieve transfer zat er echter niet in, waardoor hij terugkeerde naar Metz waar hij nog een contract heeft tot het einde van dit seizoen.

Aangezien de rechtsachter helemaal overbodig is bij de Franse ploeg en nog maar een contract heeft voor één seizoen mag hij gratis vertrekken. Bij Standard wordt hij de opvolger van Mergim Vojvoda, die naar Torino verhuisde.