UPDATE: Schorsing Selemani (KV Kortrijk) wordt weer teruggeschroefd

UPDATE: Schorsing Selemani (KV Kortrijk) wordt weer teruggeschroefd

05-10-2020 13:17 Laatste update: 09-10-2020 16:13
8

Faiz Selemani moest zaterdag vroegtijdig gaan douchen tegen STVV. De aanvaller van KV Kortrijk werd van het veld gestuurd na een slag aan het adres van tegenstander Santiago Colombatto.

Selemani kwam eerst nog weg met die slag, maar de VAR had het wel gezien. Het bondsparket heeft nu een eerste schorsingsvoorstel gedaan. Selemani zou vier wedstrijden moeten brommen. Verder dient er ook nog een boete van 4.000 euro betaald te worden.

Selemani zou in dat geval niet kunnen aantreden in de wedstrijden tegen KV Mechelen, Anderlecht, Zulte Waregem en Beerschot. KV Kortrijk hoeft het voorstel echter niet te aanvaarden. "Er gebeuren veel ergere dingen op een veld", liet coach Yves Vanderhaeghe na de wedstrijd al optekenen.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Faiz Selemani in beroep gaat tegen zijn schorsingsvoorstel van vier speeldagen. De aanvaller werd in de wedstrijd STVV-KV Kortrijk rechtstreeks uitgesloten na een elleboogbeweging.

Update: Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heef Faïz Selemani van KV Kortrijk een schorsing van drie weken opgelegd plus een boete van 3.000 euro. Club en speler gingen in beroep tegen een schorsing van vier weken.

Update: De schorsing van Faiz Selemani van KV Kortrijk is teruggeschroefd naar drie weken schorsing waarvan twee effectief met uitstel plus 2.500 euro boete. De aanvaller van De Kerels kreeg aanvankelijk vier weken schorsing, maar daar ging de speler niet met akkoord.