'KAA Gent heeft transferstrijd voor Noorse verdediger gewonnen tegen Standard'

'KAA Gent heeft transferstrijd voor Noorse verdediger gewonnen tegen Standard'

05-10-2020 11:00 Laatste update: 15:35
15

Standard en KAA Gent vechten een strijd uit om de handtekening van Andreas Hanche-Olsen. De 23-jarige Noor heeft een voorstel van beide clubs op zak, en moet de komende uren een beslissing maken.

Hanche-Olsen is een centrale verdediger die momenteel als kapitein uitkomt voor het Noorse Stabaek. Zijn laatste wedstrijd heeft hij daar echter al gespeeld, Stabaek is namelijk akkoord gegaan om de verdediger voor 800,000 euro van de hand te doen. Volgens Het Nieuwsblad hebben zowel Gent als Standard dat bedrag geboden, en dus is het nu aan de speler om een knoop door te hakken.

Standard zal niet tevreden zijn met de actie van Gent, de Luikenaars waren lange tijd de topkandidaat om Hanche-Olsen over te nemen, Gent meldde zich pas later. Standard ziet in de Noor de ideale opvolger voor voor Kostas Laifis, hij lijkt op weg naar Sampdoria. Gent zou ook nog alternatieven achter de hand hebben mocht de transfer van Hanche-Olsen in het water vallen.

Update: Hanche-Olsen heeft zijn keuze gemaakt. Hij gaat spelen voor KAA Gent en laat Standard dus in de kou staan. De 23-jarige Noor legt op dit moment zijn medische testen af bij de Buffalo's. Standard zal op zoek moeten naar een nieuwe verdediger.