OFFICIEEL: Kluivert verlaat AS Roma en trekt naar de Bundesliga

OFFICIEEL: Kluivert verlaat AS Roma en trekt naar de Bundesliga

05-10-2020 10:45 Laatste update: 17:54
1

RB Leipzig gaat zich versterken met Justin Kluivert. De 21-jarige aanvaller van AS Roma is al in Duitsland en ondergaat maandag een medische keuring.

Kluivert speelt de rest van het seizoen bij RB Leipzig, dat een huurvergoeding van één miljoen euro betaalt. De huidige koploper van de Bundesliga heeft een optie tot koop bedongen. Maandagochtend verliet Kluivert het Pentahotel in Leipzig voor een medische keuring.

"Ik ben hier in 2018 al eens geweest en was onder de indruk van het trainingscentrum", vertelt hij aan BILD. Kluivert kon twee jaar geleden als speler van Ajax tekenen bij RB Leipzig, maar koos voor AS Roma. De Italianen betaalden 17,25 miljoen euro. "Ja, het ging tussen Leipzig en Rome."

De tweede poging van RB Leipzig lijkt wel te slagen. BILD schrijft dat trainer Julian Nagelsmann gecharmeerd is van de oud-Ajacied. Bij Roma kon Kluivert niet imponeren: in 68 wedstrijden was hij goed voor negen goals en tien assists. Dit seizoen bleef het bij twee invalbeurten.

Voor Kluivert betekent de overstap van AS Roma naar RB Leipzig dat hij dit seizoen geen Europa League-, maar Champions League-voetbal speelt. De Duitsers zijn ingedeeld in een groep met Paris Saint-Germain, Istanbul Basaksehir en Manchester United.

Update: De transfer van Justin Kluivert is rond. AS Roma meldt dat de Nederlandse vleugelaanvaller het komende seizoen op huurbasis voor RB Leipzig in de Bundesliga gaat spelen. Na Ajax en de Romeinen is Leipzig de derde club voor Kluivert.