‘Yaremchuk en zaakwaarnemers praten met KAA Gent over toekomst’

‘Yaremchuk en zaakwaarnemers praten met KAA Gent over toekomst’

05-10-2020 08:15 Laatste update: 17:46
32

Roman Yaremchuk (24) schitterde tegen Beerschot VA, maar de aanvaller van KAA Gent blijft bij zijn standpunt van een aantal weken geleden: hij wil absoluut nog vertrekken op de slotdag van de transferperiode. Dat liet Yaremchuk optekenen tegenover Het Laatste Nieuws.

"De voorzitter en het bestuur moeten verstaan dat mijn ambities hoger liggen dan dit", aldus Yaremchuk, die zondag nog twee keer scoorde voor Gent. "Al twee maanden dring ik aan op een transfer, normaal verwacht je van een bestuur dat ze een keer naar hun spelers luisteren. Maar ik krijg geen gehoor. Ik zit bij een voetbalclub, niet in een gevangenis."

Yaremchuk kan naar eigen zeggen niet anders dan zijn vertrekwens bij Gent luidop uit te spreken. "Omdat het bestuur niet wil luisteren, zeg ik het nu klaar en duidelijk: ik wil weg. Ik ben 24, ik wil vechten voor mijn leven, voor mijn toekomst en voor die van mijn familie. Het is nu tijd om de volgende stap te zetten. Ik heb ambities en daar wil ik voor gaan."

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Yaremchuk enkele uren geleden samen met twee zaakwaarnemers een gesprek had in de Ghelamco Arena. De aanvaller aast al een tijdje op een vertrek. ‘De 24-jarige spits aast al weken op een transfer maar mag van KAA Gent niet vertrekken. Worden de plooien gladgestreken of is een verzoenend gesprek niet meer mogelijk? De Oekraïnse international vertrok zonder commentaar uit Gent richting Parijs, waar hij woensdag met Oekraïne voor de Nations League tegen Frankrijk speelt’, klinkt het.