Liverpool ontspoort volledig: historische 7-2 nederlaag op Villa Park

04-10-2020 22:20
11

Liverpool heeft zondagavond een historische nederlaag geleden in de Premier League. Aston Villa liet geen spaan heel van de regerend kampioen van Engeland, die afdroop met een 7-2 nederlaag.

Liverpool begon zonder Sadio Mané (corona) en Alisson Becker (schouderblessure) aan de uitwedstrijd in Birmingham. Wat de ploeg van wanhopige Jürgen Klopp daar overkwam, zullen de fans van Aston Villa niet in hun stoutste dromen hebben bedacht.

Na vier minuten opende zomeraankoop Ollie Watkins de score namens Aston Villa na een fout van doelman Adrián. Het bleek de voorbode voor een historische avond. Watkins verdubbelde na 23 minuten de score, meteen daarna deed Mohamed Salah wat terug namens Liverpool, maar beide ploegen gingen rusten met een 4-1 stand door goals van John McGinn en wéér Watkins.

De curieuze eerste helft op Villa Park kreeg na rust een passend vervolg. De verdediging van Liverpool, onder leiding van Van Dijk, was hulpeloos en keek tien minuten na rust zelfs tegen een 5-1 achterstand aan door een doelpunt van Ross Barkley.

Daarmee was het nog allerminst gedaan: Salah maakte er een kwartier na rust 5-2 van met zijn tweede doelpunt van de avond, gevolgd door de 6-2 én 7-2 (!) van Jack Grealish. Daar bleef het, met kunst- en vliegwerk bij, maar over de krankzinnige Premier League-afsluiter van zondag 4 oktober zal nog lang nagepraat worden.