Anderlecht moet verkopen: 'Na Doku zal ook Sambi Lokonga nog volgen'

Anderlecht moet verkopen: 'Na Doku zal ook Sambi Lokonga nog volgen'

04-10-2020 21:44
44

RSC Anderlecht staat op het punt om afscheid te nemen van Jérémy Doku. De flankaanvaller wordt voor een som van bijna dertig miljoen euro verkocht aan Stade Rennes. Hij zal ook niet de laatste zijn die de komende maanden afscheid neemt van paars-wit.

Het is al een tijdje geweten dat RSC Anderlecht het financieel niet al te breed heeft. Het kan amper investeren in nieuwe aanwinsten en moet vooral heel wat (overbodige) spelers van de hand doen. Zo weet Het Laatste Nieuws dat men bij Anderlecht deze zomer maar een werkingsbudget van vier miljoen euro had.

Financiële zorgen dus voor paars-wit. Die zorgen hebben ook voor de verkoop van onder andere Doku gezorgd. Maar hij zal niet het enige talent zijn dat nog gaat vertrekken. Zo valt er te lezen dat het bestuur van Anderlecht de beslissing heeft genomen om Albert Sambi-Lokonga (noodgedwongen) aan het einde van dit seizoen te verkopen.

'Bronnen in het voetbal bevestigen dat Anderlecht financieel in comateuze toestand leeft. Vandenhaute en Van Eetvelt hebben in de huidige context – die hen bij hun komst minder penibel is voorgesteld dan de werkelijkheid was – weinig keuze. Take the money and run. RSC Anderlecht leeft nu eenmaal in het rood', schrijft Stephan Keygnaert van het dagblad.