Courtois oogst lof van Zidane na winst Real Madrid: 'Hij heeft ons opnieuw gered'

Courtois oogst lof van Zidane na winst Real Madrid: 'Hij heeft ons opnieuw gered'

04-10-2020 20:43

Real Madrid won zondag de derde competitiewedstrijd op rij, maar kon tegen Levante toch niet helemaal overtuigen. De partij eindigde op 0-2 na doelpunten van Vinicius Junior en Karim Benzema. Achteraf had trainer Zinédine Zidane toch vooral lof voor doelman Thibaut Courtois.

Afgelopen woensdag keepte onze landgenoot al een ijzersterke wedstrijd en ook zondag hield Courtois Real Madrid meermaals recht met enkele belangrijke saves. Hij kreeg dan ook flink wat lof van Zidane. "Courtois maakt deel uit van onze ploeg en heeft ons opnieuw gered. Nu moeten wij er alles aan doen om te proberen zijn werk gemakkelijker te maken en hem al die moeite te besparen", aldus de Fransman op zijn persconferentie.

Ook bij Levante was men onder de indruk van Courtois. Zo feliciteerde Levante-middenvelder Enis Bardhi de Rode Duivel met zijn partij. "Ik had twee of drie goede kansen, die ik niet kon afwerken. Courtois zit momenteel in een zeer goede periode en kwam telkens met een reactie op die pogingen", klonk het bij Marca.