'Anderlecht is een middenmoter, Club Brugge op 80 procent heeft geen moeite'

'Anderlecht is een middenmoter, Club Brugge op 80 procent heeft geen moeite'

04-10-2020 20:23
13

Club Brugge is er zondag in geslaagd de topper tegen RSC Anderlecht met 3-0 te winnen. De landskampioen kende weinig moeite met de Brusselaars. Dat zag ook chef sport van Het Nieuwsblad Ludo Vandewalle, die ook bijzonder kritisch was voor Zakaria Bakkali.

'Zelfs Club Brugge op 80 procent heeft geen moeite met Anderlecht. Geen enkele moeite. Paars-wit wordt geteisterd door tegenslag en transferitis maar enkele spelers vielen toch zwaar door de mand. Anderlecht is gewoon een middenmoter met wat individueel talent', schrijft de journalist.

Al was Anderlecht niet op volle sterkte. 'Paars-wit heeft en handvol excuses. Zulj en Vlap nog altijd in de lappenmand na corona, Trebel geblesseerd en nu ook nog Doku die vertrekt. Niet dat Anderlecht met al die spelers er wèl bij een kans had gemaakt tegen het oppermachtige Club, maar er was zeker meer tegenstand geweest. Nu presenteerde Anderlecht zich als een middenmoter met wat talent dat echter te groen is om zich voldoende te manifesteren', klinkt het.

Naast kritiek op Bakkali had de journalist ook kritiek op Percy Tau. 'Hij toonde ook vooral waarom Club Brugge niet te veel moeite deed om hem te houden. Hij verloor quasi elke bal. Tegen clubs uit de onderste helft van de rangschikking - de enige die Anderlecht tot vandaag ontmoette - durft Tau nog eens wat te laten zien. Maar als het erop aankomt en je moet op hem rekenen? Vergeet het.'