Bayern worstelt met Boyata en Lukebakio, Lewandowski maakt het af met vierklapper

04-10-2020 20:04
1

Bayern München heeft – zeven dagen na de sensationele 4-1 nederlaag bij Hoffenheim – de draad met moeite weer opgepakt in de Bundesliga. Der Rekordmeister gaf in eigen huis een 2-0 en 3-2 voorsprong weg tegen Hertha BSC, maar kroop door het oog van de naald: Robert Lewandowski was met vier treffers de held van de avond.

De Treble-winnaar werkt een moordend schema af en speelde zijn vijfde wedstrijd in twee weken tijd. Het thuisduel met Hertha kwam laat in de eerste helft op gang: een treffer van Thomas Müller werd nog afgekeurd, maar Lewandowski tikte even later alsnog de 1-0 binnen. Nadat de Pool zich na rust vrij draaide en de 2-0 aantekende, leek de wedstrijd beslist.

Hertha had echter al snel weer de aansluiting te pakken: Jhon Córdoba kopte de bal voorbij Manuel Neuer en hielp zijn ploeg aan de 2-1. Twintig minuten voor tijd werd het zelfs 2-2: Matheus Cunha combineerde met Krzysztof Piatek en verschalkte Neuer.

Beide clubs maakten zich op voor een sensationele slotfase. Na minuut 85 ging het alle kanten op: Lewandowski maakte van dichtbij zijn hattrick vol, Jessic Ngankam leek Hertha met een rake kopbal alsnog een feestelijke zondagavond te bezorgen, maar Lewandowski had alsnog het laatste woord. De Pool werd in de extra tijd aan zijn arm getrokken door Maximilian Mittelstadt en voltrok zelf het vonnis vanaf de penaltystip: 4-3.

Bayern klimt naar de vierde plek in de Bundesliga, op één punt van koploper RB Leipzig. Na de interlandbreak gaat het weer los voor Hansi Flick en de zijnen: tussen 15 oktober en 7 november staan er acht (!) officiële wedstrijden op het programma.