OFFICIEEL: Bayern München haalt speler van degradant Espanyol binnen

OFFICIEEL: Bayern München haalt speler van degradant Espanyol binnen

04-10-2020 18:20

Bayern München heeft zich verzekerd van de diensten van Marc Roca (23). De linksbenige controleur wordt door Der Rekordmeister overgenomen van Espanyol, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Primera División.

De Spanjaard krijgt een contract tot medio 2025 in München, zo valt te lezen op de website van de Duitse recordkampioen. Roca is ontzettend gelukkig met zijn transfer. "Voor mij gaat een droom in vervulling", laat hij weten. "In mijn ogen is Bayern de beste club ter wereld en heeft het een mooie geschiedenis. Ik verheug me erop om het shirt voor de eerste keer aan te trekken."

Hasan Salihamidzic, sportief directeur van Bayern, legt uit waarom zijn club besloten heeft om de Catalaan te halen. "Hij past met zijn voetballende kwaliteiten en zijn karakter goed bij ons. Hij zal zich bij ons verder ontwikkelen en we zijn er zeker van dat hij onze ploeg nog veel te bieden heeft. We zijn blij dat hij hier is."

Roca speelde 121 wedstrijden voor Espanyol, waarin de middenvelder drie keer tot scoren kwam. Ook is de controleur vaak actief voor het O21-team van Spanje.