Real keert zonder indruk te maken terug aan kop van de ranglijst

04-10-2020 18:19

Real Madrid heeft dankzij een 2-0 overwinning op Levante de koppositie in de Primera Division in handen genomen. Goals van Vinicius Júnior en Karim Benzema waren genoeg om de gasten uit Valencia over de knie te leggen.

Leuk was het allerminst, maar het zakelijk spelende Real had genoeg aan een aantal momenten om Levante te kloppen. Na een kwartier spelen opende Vinicius Junior de score door een rebound binnen te tikken, maar vervolgens gebeurde er bar weinig meer. De Koninklijke kwam alleen goed weg toen Nikola Vukcevic namens de bezoekers op de lat kopte.

Na rust kregen de Madrilenen wat meer kansen om de marge te verdubbelen, maar die waren nog niet besteed aan Benzema en Vinicius. Nadat een goal van Sergio Ramos een kwartier voor tijd werd afgekeurd wegens buitenspel rook Levante de kans op een resultaat, maar diep in blessuretijd besliste Benzema de wedstrijd alsnog: 2-0.

Met de zege staat Real met tien punten uit vier wedstrijden op de eerste plaats in de Primera División. Die stand vertekent wel, want Barcelona en Sevilla hebben pas twee wedstrijden gespeeld en staan al op zes punten. Die twee ploegen spelen zondagavond in Camp Nou tegen elkaar.