Club Brugge zet titelambities kracht bij met zege tegen Anderlecht

04-10-2020 15:15 Laatste update: 15:26
129

Club Brugge heeft in eigen huis de topper tegen Anderlecht gewonnen met 3-0. Diatta, Vanaken en Vormer zorgden voor de doelpunten van de thuisploeg.

Club wilde de match meteen in handen nemen en kwam ook aan kansen. Kossounou en Vanaken misten die kansen, maar na een slechte pass van Vranjes kon Diatta wél profiteren. Hij werkte de assist van de onvermijdelijke Vanaken beheerst af. Club zocht ook nog de 2-0, maar ondanks heel wat hele en halve kansjes kwam die er niet voor de pauze. Anderlecht kon daar enkel een schot van Verschaeren tegenin brengen.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Anderlecht. Sambi Lokonga maakte een domme penaltyfout op Vormer. Vanaken bleef kalm en versloeg invaller Wellenreuther, die bij de rust inkwam voor de geblesseerde Van Crombrugge. Anderlecht leek meteen definitief uitgeteld.

Twintig minuten voor het einde kreeg Anderlecht een nieuwe klap, want opnieuw Sambi Lokonga pakte zijn tweede gele kaart. Met zijn tienen kwam Anderlecht toch nog in de buurt van een aansluitingstreffer. De goal van invaller Amuzu werd afgekeurd voor buitenspel. Club drong niet meer aan, maar maakte in blessuretijd toch 3-0. Vormer zette de kers op de taart met een knappe vrije trap.