Respect! Anderlecht speelt met ‘Miguel’ op truitjes en veilt ze voor goed doel

Respect! Anderlecht speelt met ‘Miguel’ op truitjes en veilt ze voor goed doel

04-10-2020 13:35
15

RSC Anderlecht speelt zondagmiddag met speciaal ontworpen truitjes tegen Club Brugge. Achteraan prijkt op elke rug 'Miguel' uit steun voor Cercle Brugge-speler Miguel Van Damme, waar opnieuw leukemie bij werd vastgesteld.

Vorig weekend klonk er vanuit de voetbalwereld al een pak eerbetonen aan het adres van Van Damme. Paars-wit doet daar zondagmiddag nog extra duit voor in het zakje. De speciale shirts worden immers geveild en de opbrengst ervan gaat naar een goed doel.

'Een golf van solidariteit en bemoedigende boodschappen overspoelde vorige week het Belgische voetbal. De aanleiding: Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme bleek opnieuw getroffen te zijn door leukemie, en zijn behandeling bleek niet te werken. Verschrikkelijk nieuws dat alle clubkleuren overstijgt en ook bij RSC Anderlecht hard binnenkwam', luidt het persbericht van Anderlecht.

'Daarom besloten de spelers van paars-wit vandaag bij de eerste topper van het seizoen tegen Brugge Club allemaal met dezelfde naam op hun rug te spelen: Miguel. De truitjes van alle spelers zullen na de wedstrijd geveild worden. De opbrengst gaat naar de stichting "Me To You", die leukemiepatiënten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt. Dat goede doel koos Miguel Van Damme uit', klinkt het.